Eerste bewoners Coendersbuurt Delft

DELFT - Enkele aanstaande bewoners van de nieuwe Coendersbuurt, schuin achter het oude station van Delft, kregen net voor kerst een wel heel leuk kerstcadeau. Ze kregen uit handen van de aannemer de sleutel van hun nieuwe appartementengebouw, het Grachtenhuis Nieuw Delft. Op woensdag 4 januari vindt de eerste verhuizing plaats.

Hiermee komt een einde aan twee en een half jaar van brainstormen, ontwerpen, adviseren en bouwen, en begint een nieuwe fase: wonen. Het gebouw bestaat uit vier appartementen en een maisonnette, en is ontworpen door architectenbureau Studio Huijgens uit Den Haag, uiteraard in nauw overleg met de toekomstige eigenaren/bewoners. De eigenaren hebben hiertoe een vereniging opgericht voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO), die fungeert als formele opdrachtgever. Na inleidende gesprekken eind 2014 werd een groot deel van 2015 gebruikt om een ontwerp van het gebouw te maken waarbij elke eigenaar haar of zijn wensen kon realiseren, alles wel binnen de door de gemeente gestelde eisen, zoals vastgelegd in het zogenaamde kavelpaspoort.

Het afgelopen jaar, 2016, is het gebouw neergezet door aannemingsbedrijf Capelse Streekbouw uit Nieuwerkerk a/d IJssel. Deze aannemer doet eigenlijk niet aan woningbouw, maar vond dit project zo interessant dat hij hiervoor graag een uitzondering wilde maken. Het resultaat is nu zichtbaar, een speels gebouw in rode baksteen met op diverse plaatsen in de gevel erkers, verspringend per verdieping. Nu nog omgeven door de hekken van het bouwterrein, want aan de aangrenzende woningen wordt nog hard gebouwd, maar straks zichtbaar in volle glorie, zeker als ook de gracht klaar is. (bron: Delftse Post)

Terug